Är powerbanks farliga eller säkra, hur vet jag?

Från första början så vet du inte alltid vad du köper och att det är en autentisk kvalitétsprodukt. Men du kan enkelt testa detta med hjälp av en multimeter. Du får alltid räkna med att en del ström helt enkelt används upp utan att det gynnar din telefon. Runt 75% brukar vi säga går helt enkelt upp i rök utan att din mobil eller surfplatta får chansen att njuta av den. Sedan finns det andra som vår bäst i test powerbank vinnar från Anker som är optimerad för att hålla kvar mer kraft än vanliga powerbanks.

Kan de börja brinna eller rent ut sägt explodera?

Rakt svarat så: Ja. Rent tekniskt kan de börja brinna, detta är dock endast möjligt med anledning av att du köpt en kopia eller lågkvalitets powerbank. Det sitter kraftfulla lithium-ion batterier i dessa produkter och fel alternativt dåligt kopplade batterier och kablar kan helt klart leda till att en brand startar i din enhet. Därmed är det extra viktigt att se till att köpa en powerbank från ett framstående märke som tagit försiktighetsåtgärder som aluminiumväggar, funktioner som förhindrar kortslutning samt andra funktioner som ökar skydded för produkten och i sin tur dig eller ditt hem.

Så hur vet jag om en produkt är farlig

De flesta leverantörer som säljer dessa kopior eller lågkvalitativa produkter håller till på exempelvis tradera. De köper in saker utan någon vetskap för att sedan försöka tjäna någon krona genom att sälja detta vidare till dig. Eller så är de helt enkelt kinesiska företag som anlitat en svensk till att skriva deras produktbeskrivningar.

Du kan dock avvärja detta genom att handla märken där du kan lita på. De har oftast bra hemsidor som du kanske inte kan handla på men få en stor uppfattning om vad de gjort för att försäkra att du som slutkund får en bra produkt för pengarna. Vanligt är det även att man inte alls får samma kvalité på laddningen i en kopia eller billig variant som du får av en produkt av högre kvalité, även då de båda utvisar samma mAh. Detta då de billigare märkena inte har några optimeringar eller funktioner för att hjälpa powerbanken att ladda mobilen på rätt sätt.

De produkter vi testat och rekommenderar på vår sida är alla väldigt pålitliga powerbanks. Om du vill veta mer om hur en powerbank fungerar så kan du läsa mer i vår artikel om detta.

Vi vill gärna höra hur du tänker!

Leave a reply