Lista över de tillfällen då du helst önskat ha en powerbank

 1. Pokémon jakten

Även om det kanske idag kan kännas som en nummer ett på listan tack vare den hype som pågår så vet jag själv helt klart ett par övriga tillfällen då jag känt att det varit mycket viktigare att ha en smidig powerbank för att rädda dagen. Oftast klarar du dig med en mindre smidigare powerbank som ger uppåt 2 fulla laddningar till en Iphone 6. Men man bör passa sig för alla kopior och de med låg kvalité, läs mer i vår artikel om just dåliga powerbanks.

 1. Stugsemestern

Ja helt klart kan en portabel laddare vara en semesterräddare en regnig dag i stugan utan el. Men tyvärr kanske det inte bara blir serie/film streaming som den extra krämen används till utan man halkar lätt in på facebook och andra sociala medier som man bör försöka pausa en aning ifrån under den faktiskt rätt korta semestertiden. Så därmed kommer semestern på plats 9 då powerbanken även kan ge en negativ effekt.

 1. Viktig videokonferens var du vill

Det finns inget värre än när du har en viktig videokonferens eller möjligtvis ett långt skypesamtal angående något väldigt viktigt och du är på en plats där du inte har dessa nödvändigheter att tillgå. Kanske på flyget. Det kan vara så pass simpelt att du kanske just då vill ligga på en strand någonstans men samtidigt önskar kunna utföra det lilla arbete som vart inplanerat den dagen. Även då är dessa små finurliga laddare till stor hjälp.

 

 1. På resande fot

När du är på resande fot kan det definitivt vara en bra investeringen att hitta en riktigt bra powerbank att ta med sig på resan. Du kanske vill filma och ta massvis med bilder, något som drar en hel del på det interna batteriet i din mobil. Eller så är du helt enkelt på en så pass avsides plats att det helt enkelt inte finns vägguttag att tillgå alltför ofta. Det kan kännas väldigt främmande här i Sverige där vi är vana med att allt går att tillgå. Men när du reser till vissa länder och platser kan det helt klart vara bra att investera i en av de större mer kraftfulla externa laddarna. Vi har listat ett par riktigt bra portabla laddare med hög kvalité 10,000 mAh+ bland våra powerbank test. Något som kan vara värt att ta med sig på t ex den Afrikanska savannen.

3 Comments
 1. Skall man ha Powerbanken inkopplad i telefonen hela tiden, eller sätter man i den när telefonens batteri är slut?
  Tacksam för svar
  Anders Werelius

  • Hej Anders,
   Du kan ansluta den när som. Att ha den i när telefonen har fullt batteri kan dock vara onödigt då den bara håller den på fullt och drar onödigt med ström då powerbanken i sig brukar dra mellan 5-10% under en hel laddcykel.
   Bättre är att ansluta den runt 0-60% så laddar du upp den till fullt för att sedan dra ur powerbanken och låta den gå på det interna batteriet.

  • Hej Anders! Det är inte rekommenderat att ha den inkopplad hela tiden. När du tänkt ansluta den för att ge extra batterikraft är upp till dig, personligen föredrar jag att ansluta min när den når runt 50%. Powerbanksen fungerar lite som i bilen, de laddar inte speciellt fort. Men att ansluta den när du redan har fullt är onödigt.

Leave a reply